Lilla Fågel Grön

 • Välkommen till Lilla Fågel Grön

  Välkomna till oss på förskolan Lilla Fågel Grön i Skarpnäck. Vi följer läroplanens riktlinjer och tillämpar traditionell svensk förskolemetodik enligt skollagen. Vår målsättning är att varje barn som går hos oss ska få uppleva en lärorik och meningsfull förskoletid i en trygg och säker miljö.
  Förskolan har en egen gård och närhet till ett flertal lekparker och skogsområden. Vi eftersträvar små barngrupper och utbildad personal.
  Förskolan består av tre barngrupper (avdelningar) fördelade på barn i åldrarna 1 – 3 år och för barn i åldrarna 3,5 – 5 år. Därav en avdelning för barn som behöver tillsyn under sena kvällar, nätter och helger.
  Vi arbetar utifrån barens intressen och involverar läroplanens olika områden. Särskild vikt lägger vi på språkinlärning av det svenska språket genom att tala till/med barnen i samtalsform både med det enskilda barnet och med hela barngruppen. Tillsammans upprepar vi ord som senare blir till sammanhängande meningar. Vi gör kopplingar och hittar samband och synonymer för att tydliggöra innebörden och förståelsen av varje nytt ord barnen lär sig.
  Barnen deltar i åldersindelade smågrupper med sång, rytmik/rörelse, rim och ramsor, matematik, naturvetenskap, djur/natur, språkträning i svenska.
  Vi tillämpar olika former av teknik så att varje barn ska kunna utveckla sin fantasi samt öva upp sin förmåga till att skapa och konstruera med hjälp av olika material och redskap.
  Till lunch serveras varje dag husmanskost som varierar under veckan mellan fisk, kött, vegetariskt, olika soppor, grönsaker och blandad sallad. Specialkost finn att få för barn som önskar det. Samt ett lättare mellanmål under eftermiddagen och två ”fruktstunder”.
  För att skapa en bra förskola för barnen är vi lyhörda inför föräldrarnas önskemål för sina barn så att de kan känna sig trygga med att lämna barnen till oss.
  Om intresse finns hör av er så att vi berätta mer om förskolan och visa runt i lokalerna.

   

  Förskolan är öppen för barn som går på dagen 06.30-18.30

  Arbetsplan Påfågeln: Arbetsplan Påfågeln 2015

   

  NYHET!

  Vi har öppet dygnet runt för de föräldrar som behöver barnomsorg på obekväm arbetstid

  Läs mer här: Nattöppen förskola

Leave Your Reply