Om oss

 • Välkommen till Lilla Fågel

 • Vi är den interkulturella förskolan i din närhet. På Lilla Fågel Förskolor går barn med föräldrar som har Svenska som modersmål och barn som har föräldrar med annat modersmål. Hos oss får alla barn, oavsett var de kommer ifrån får komma till sin rätt. Vi ser alla kulturer, språk och etniska tillhörigheter som en tillgång.

  Lilla Fågel Förskolor är en enhet med sex förskolor, fyra i Rinkeby, en förskola i Hässelby och en förskola i Skarpnäck. Sammanlagt finns det ca 200 barn i våra verksamheter.
  Våra förskolor är mötesplatser för lärande och utveckling i en trygg miljö. Under verksamhetsåret 2015/2016 arbetar vi intensivt med att utveckla den pedagogiska miljön. Förskolan är barnets första steg in i Svenska utbildningssystemet och vi arbetar utifrån förskolans läroplan, skollagen och Stockholms Stads förskoleplan samt övriga lagar och förordningar som styr förskolans verksamhet.

  Vi har öppet dygnet runt i Skarpnäck, som en service till stadens föräldrar.

  När du arbetar sover ditt barn trygg hos oss. Du söker plats via utbildningsförvaltningen om ditt barn är inskrivet i en fristående förskola eller via Skarpnäck Stadsdelsförvaltning om ditt barn är inskriven i en kommunalt driven förskola.

  Alla våra förskolor följer Stockholms Stads riktlinjer om öppettider.
  Vi har öppet mellan 06.30-18.30. På sommaren har vi öppet som vanligt.

   

  “Fråga inte barn vad de kan – fråga vad de vill kunna”
  – Ann-Marie Körling

   

Leave Your Reply